Vi tok oss en skikkelig juleferie fra bloggen, men nå savner vi dere veldig! Vi lar Jorid starte det nye året her på bloggen med nok ett herlig inspirasjonsinnlegg!

Hei og GODT NYTT ÅR alle sammen, håper dere har hatt noen fantastiske jul- og nyttårsdager!

Si «Hei» til min nye venn, «The Monkey» som for tiden bor på stuen hengende i bildelisten over sofaen. Han har et muntert humør, jeg blir glad av å ha han hengende i stuen og selv om min bedre halvdel ikke helt skjønner greia med denne apekatten så gjør denne fine karen dagen litt bedre bare ved sitt nærvær!

«The Monkey» er designet av danske Kay Bojesen, som er kjent for sin lidenskap for treværk. I  1933 opprettet han eget verksted i København der hans kjente leketøy og design ble skapt frem. Apekatten er laget i teak og limba tre. Trefigurene hans er kjent for å være glatte, runde og føles god i hånden. De skulle også smile – det var hans filosofi, og gjennom den har han skapt design for barn og voksne som nå Rosendahl Design Group har rettighetene og salget på.

Rosendahl Elefant – Kay Bojesen og Rosendahl Bjørn – Kay Bojesen

Så hva er det med denne karen som jeg liker så godt, en apekatt hengende i et ellers sort/hvitt interiør. Jeg har begynt å få veldig sansen for teak fargen, det er en farge og tresort jeg har ‘vokst på meg’ å like. Han er munter og jeg blir glad av å se på han, samtidig gir han interiøret en personlig vri, enten han er på stuen, kontoret eller på barnerommet. Det er en designklassiker som kan arves i generasjoner, og jeg er veldig glad for at han har flyttet hjem til oss. Selv om at mannen fortsatt fnyser litt og ikke helt skjønner tegningen! 😉

«The Monkey» står på manges ønskeliste og dere har min fulle forståelse – han er en keeper, alltid i godt humør og velstelt.

Link gjerne til innlegg i kommentarfeltet, der dere viser frem fettere til min kjekke kar.

Ønsker dere en finfin Januar!

Klem Jorid – Noe på Hjertet