Normann Copenhagens store stjerneskudd heter Simon Legald og er designeren bak vårens storsatsing, Form. Under messen i København var vi så heldige å få høre Simon fortelle om designprosessen og hans tanker rundt Form.

Form er en serie skallstoler som er et resultat av Simons avgangsprosjekt fra The Royal Danish Academy of Fine Arts fra 2012. Stolene ble til gjennom en 3 årig lang designprosess. Først startet jobben med å se på produktets identitet. Hva manglet av stoler i markedet?  Simon ønsket et funksjonelt og lekkert understell.  Etter å ha gjort masse research, skisserer han opp ulike understell, lager prototyper og finsliper helt til han har ett konsept, og et produkt han er fornøyd med.

simon

Resultatet ble Form. Det smarte understellet gjør at setet enkelt kan kombineres med ulike ben, og et hav av ulike kombinasjoner kan oppstå. Stolen kommer med og uten armlene og som barstol. Selv sier han at han synes det er noe riktig fint håndverksmessig over stolen. Kombinasjonen av at setet produseres hurtig med maskin, mens stolbena går gjennom en 21 ledds lang prosess og lages for hånd, gir stolen en ekstra dimensjon.

image
normann-28_11_14_2183

Simon startet som praktikant i Normann da han var student og er i dag en av deres faste designerne. Han har tidligere designet bla Block table, Amp lamp og Pocket Organizer  som har vært stor suksess for merket. Selv mener han at noe av Normanns suksess skyldes deres «Passion & Drive»for god design, og at de heller ikke er redd for å prøve nye ting eller feile.

form1

normann_copenhagen_form_chair_gr__eg

Vi gleder oss til å få  alle stolene på lager i februar/ mars. Den grå er allerede tilgjengelig i butikkene og på ting.no.

Ha en strålende fin mandag!