Forrige uke åpnet Oslo Design Fair dørene. Vi var på plass da årets første sofaprat, anført av Grete Sivertsen, gikk av stabelen. Med sjernestylist Per Olav Sølvberg, Christine Hærra og Hege Barnholt i sofakroken ble det fort ganske så koselig. Temaet på årets messe var The Return of Cozy, og messen ønsket å redefinere nettopp begrepet koselig.

I mange år har det «å ha et koselig hjem» kanskje ikke vært trendy nok, og koselig har for mange vært forbundet med dårlig smak. Nå skal begrepet koselig børstes støv av. FOR skal vi tro de tre stylistene rett handler det hele om en motreaksjonen på at alt skal være så riktig.

image

De tre stylistene hadde innredet hver sin stue, i koselig stil. Her fra rommet til Hege Barnholt. Å bringe naturen inn er for Hege viktig og er med på å skape lunhet og hygge. Lekre vaser og tidsriktig keramikk, som fra Serax, gir rommet atmosfære.

image

For Per Olav Sølvberg handler det om å finne ting som HAN liker, og som gir mening. Hans beste tips for å få det koselig er å slutte å ta ting så seriøst, og senke skuldrene litt. Noen ganger kan det bli for mye inspirasjon, gjennom feks Instagram og Pinterest, da er det viktig å stole på seg selv og egen smak. Regelen er at det ikke finnes noen regel- Dette liker vi! Kule, støvete puter ala Per Olavs finner du her.image

Christine Hærra er kjent for sin vågale farge -og mønsterbruk. Hun setter fokus på kvalitet i gode materialer, og synes at vi godt kan omgi oss med mer tekstiler og trekker fram lange gardiner, som noe som kan gjøre det lunt og dermed koseligere. Og aller viktigst for henne- tid. Tid til å kose seg.

Og stylistenes aller beste tips for å få det koselig? De får du her.
-Kjøp en god sofa
-Bruk masse stearinlys
-Bruk flere lyskilder, og vær forsiktig med for mye spotter.
-Velg farger du liker, ikke som er trendy.
-Vis frem dine skatter, gamle som nye

image

Per Olav tok seg tid til en koselig prat med daglig leder Kristine og innkjøper Elin etter sofapraten.

Sjekk ut nyhetene fra Ting her. Kanskje finner du noe som kan være med å gjøre hjemmet ditt enda koseligere?